2 kilo afvallen deze zomer? 5 tips waarmee het jou lukt!

Laatste 2 kilo afvallen deze zomer? 5 tips waarmee het jou lukt!

2 kilo afvallen

Wil jij deze zomer ook net die laatste 2 kilo afvallen? Ja, wij wel. Na de winterperiode is alles net weer iets slapper. Door een paar simpele tricks zitten wij in no-time weer strak in ons vel. Je voelt je net iets zelfverzekerder in je nieuwe bikini of in dat jurkje met blote armen. Er is niets lekkerders dan dat gevoel, happy en strakker in je vel zitten. Hiervoor hoef je geen rare crash diëten te volgen of 5x per week te sporten. Lees snel hieronder onze 5 beste tips.

Die laatste 2 kilo afvallen deze zomer

TIP 1: start op tijd

Begin niet één week voor je vakantie ineens 5x per week te sporten en te leven op water en sla. Hier wordt niemand blij van en jouw lichaam al helemaal niet Begin in maart met meer bewegen en gezonder te eten. Bouw jouw sportschema rustig weer op. Heb je al een tijdje niet gesport? Begin dan rustig met 2 workouts per week op jouw eigen tempo en niveau.

TIP 2: sport 6 weken voor jouw vakantie minimaal 3x per week intensief

Zodra je vakantie is geboekt, plan dan de start datum dat jij gaat knallen 6 weken voor jouw vakantie. Zet dit met hoofdletters in je agenda en zoek een sportbuddy om 6 weken, 3x per week te gaan trainen. Gericht trainen met plezier heeft het meeste resultaat. Wij wisselen kracht oefeningen af met HIIT (high intensity interval training) dit zorgt ervoor dat je tot wel 24 uur na je workout blijft verbranden. Neem na je workouts voldoende eiwitten voor een goed herstel van jouw spieren.

TIP 3: log je voeding en eet gezond

Naast jouw 3 workouts per week is het ook belangrijk om jouw voedingspatroon onder de loep te nemen. Houd eens een week lang bij wat je allemaal eet. Hierdoor krijg je veel beter inzicht in je gewoontes en word je bewust van patronen. Dit kun je doen met onze app, maak eerst een account bij ons aan en download hier vervolgens de app.

Probeer bewerkt en verpakte voedingsmiddelen te laten staan deze bevatten veel onnodige suikers. Te veel aan suiker in jouw lichaam wordt omgezet in vet. Let er dus ook op dat je niet te veel fruit eet en / of sappen drinkt. Duik zelf lekker de keuken in met verse ingrediënten. Zet daarnaast geen pannen op tafel dit zorgt ervoor dat je makkelijk weer opschept en je dus snel te veel eet. Heb je het recept van onze gezonde linzencurry al gezien?

Probeer hoofdhonger en buikhonger te onderscheiden. Stel, je krijgt ineens trek? Bedenk je dan van te voren, is dit echte honger omdat je bijvoorbeeld al 3 uur niets gegeten hebt of is het mijn hoofd die denkt honger te hebben. Is het het laatste? Dan kan je beter een glas water nemen, wedden dat daarna de “honger” weg is.  Wij raden aan om minimaal 1,5L -2L water per dag te drinken. Ook thee en een kop koffie vallen daaronder.

TIP 5: matig met alcohol

De lastigste, helemaal wanneer het zonnetje schijnt en we weer massaal op het terras neerstrijken en de ene rosé of witbiertje wordt besteld. Matig met alcohol, een tip met veel resultaat. Alcohol haalt de remmingen weg waardoor je de controle verliest wanneer er bitterballen en andere lekkere snacks de revue passeren. Ook bevat alcohol veel calorieën. Saai zonder alcohol? Drink dan bewust en probeer na ieder glas alcohol 2 glazen water te nemen. Echt, dit helpt ook tegen de kater voor de volgende dag. Of wat wij hebben uitgevonden zijn de 0% biertjes, echt, dit is net zo lekker!

Heb je na het lezen van dit artikel de smaak te pakken om deze zomer in actie te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *