Linzencurry super gezond met kokosmelk, kip en spinazie!

Gezonde linzencurry

Linzencurry

OEH! Deze gezonde linzencurry is echt super lekker. Romig van smaak door de kokosmelk en kippendijen. Daarnaast bevat onze gezonde linzencurry veel smaak en goede voedingsstoffen. Mits je natuurlijk de juiste ingrediënten gebruikt. En dan hebben wij het over verse groenten, peulvruchten en kruiden. Linzen zijn peulvruchten en leveren alle nodige voedingsstoffen die belangrijk zijn bij een actieve (sportieve) leefstijl.

Wat heb je nodig voor deze gezonde linzencurry?

  • 3 eetl arachideolie
  • 1⁄2 aubergine, in blokjes
  • 1 stengel citroengras, in de lengte tot halverwege doorgesneden
  • 1 blik linzen (350 g), uitgelekt
  • 200 ml kokosmelk
  •  1 rode ui, in partjes
  • 175 gr kippendijen, in reepjes
  •  1-2 eetl groene currypasta
  •  150 gr spinazie
  •  2 eetl grof gehakte koriander
  •  75gr zilvervliesrijst per persoon

 Hoe maak je het?

  1.  Als eerste bak je de aubergineblokjes, op hoog vuur, in 2 eetlepels olie, in 8 minuten goudbruin en gaar. Schep ze uit de koekenpan en zet ze weg tot gebruik.
  2. Plet de citroenstengel met de achterkant van een groot mes. Doe deze samen met de linzen in een koekenpan en voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 8 minuten koken.
  3. Vervolgens verhit je 1 el olie in de koekenpan en fruit de ui en currypasta 3 minuten tot de ui zacht is. Voeg de reepjes kip toe en bak ze in 6 minuten gaar. Schuif naar de zijkant van de pan en laat in het lege gedeelte de spinazie al omscheppend slinken. Voeg alles bij de linzen en verwijder het citroengras.
  4. Meng als laatste alles goed door elkaar, bestrooi met koriander en serveer met zilvervliesrijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *