Sporten tijdens en na de zwangerschap? Boek een gratis proefles!

WORKSHOP: Sporten tijdens en na de zwangerschap

Sporten tijdens de zwagerschap

Sporten tijdens en na de zwangerschap

Wauw, 85% van onze deelnemers is vrouw, wat een power chicks! Mooi om te zien dat iedereen het hele jaar door lekker buiten meetraint met onze workouts. Zelfs zwangere vrouwen trainen lekker door. Huh… kan en mag dat dan? Horen wij je denken…. Jazeker, dat kan! En het mooie is dat je bij Workout Amsterdam traint onder begeleiding van trainers die precies weten hoe zij je hierin het beste kunnen begeleiden en coachen.

In juli 2018 hebben we namelijk met ons hele trainersteam een workshop van Josine van de Core Academy gevolgd. Een leerzame workshop waarin we meer hebben geleerd op het bieden van veilige en afwisselende workouts voor dames die zwanger zijn en/of zwanger zijn geweest. Lees hier de belangrijkste lessen van onze trainers, die deze workshop hebben gevolgd.

“Learnings” workshop sporten tijdens en na de zwangerschap

Noor: Nooit zeggen tegen een zwangere vrouw dat ze goed moet luisteren naar haar lichaam, dat doet een gemiddelde vrouw niet en/ of weet niet hoe te luisteren naar, dus sowieso altijd aangeven dat ze rustig aan moet doen. Geen jump squats, maar laat een zwangere vrouw een normale squat doen.

Niels: Zwangere vrouwen behoren tot een kwetsbare groep die extra aandacht nodig hebben tijdens het sporten.

Femke: Na de workshop van de Core Academy ben ik gestart met het geven van personal training aan een dame die net bevallen was. Door de workshop wist ik precies welke vragen ik moest stellen om te bepalen hoe intensief de workout kon zijn. De tips tijdens de workshop waren leerzaam en snel toepasbaar. Ik weet nu hoe ik buikspierspanning moet  checken en ben beter op de hoogte van de fysieke gevolgen die zwangerschapshormonen met zich meebrengt.

Jill: Super leerzaam om van Josine, die lekker nuchter en sportief is, meer te horen over sporten tijdens en na de zwangerschap. Haar cursus heeft ervoor gezorgd dat ons trainersteam met meer zekerheid en vertrouwen workouts en aangepaste oefeningen kunnen geven aan deze doelgroep. Wij krijgen uit de groepen terug dat onze deelnemers het als prettig ervaren dat wij praten met kennis en goed doorvragen zodat zij veilig kunnen bewegen en het gevoel hebben dat ze in goede handen zijn.

Voordelen voor jou om lekker te trainen tijdens en na je zwangerschap

  1. Minder last van vochtophoping
  2. Je raakt minder snel buiten adem
  3. Verbetert je slaap
  4. Stressbestendiger
  5. Minder kans op een gecompliceerde bevalling
  6. Herstel na de bevalling gaat sneller
  7.  Je hebt minder kans op bekkenbodem problemen

Dank Core Academy voor deze leerzame en leuke middag!

PROBEER EEN GRATIS PROEFLES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *