Een vakantie geboekt? Ga fit op vakantie met onze 5 tips

Een vakantie geboekt? Ga fit op vakantie met onze 5 tips

Gratis proefles

Fit op vakantie? Een fit en energiek lichaam straalt en oogt fijner in bikini of zwembroek. Zodra de eerste zonnestralen zich aanbieden gaat iedereen massaal aan de slag voor een beachproof body. Een fit en energiek lijf krijg je niet in een maand, maar kost tijd! Daarom delen wij nu alvast onze tips waarmee jij dit jaar fit en strak bent voor jouw vakantie!

Hoe ga je fit op vakantie?

1. Neem de tijd

Start nu al met trainen en pas je voeding een klein beetje aan. Snel crashen om lekker ripped je bikini in te gaan en vervolgens op vakantie weer alle remmen los? No Way: het bekende Jojo-effect. Je hormonen raken hierdoor uit balans, lees je: jij krijgt een slecht humeur en bent sneller prikkelbaar. Minder energie en futloos gevoel. Kortom, daar wordt niemand blij van. Grote en snelle veranderingen van gewicht kunnen er zelfs voor zorgen dat in de toekomst je moeilijker afvalt. Reken een maximum van 0,5 kg per week en werk (bij voorkeur) onder begeleiding daar naartoe.

2. Begin je dag met een Workout

Sport in de ochtend! Niemand die om 07.00 uur in de ochtend van je vraagt om langer op kantoor te blijven vanwege drukte, of een gezellige BBQ omdat het zulk lekker weer is. Om 07.00 uur sporten zorgt ervoor dat je de hele dag fris en energiek bent. Oke, misschien niet meteen na de eerste keer, maar we garanderen je dat ’s ochtend sporten de manier is om fit te worden deze zomer. Zie ons rooster voor een ochtend workout bij jou in de buurt!

3. Sport met een vriend/vriendin

Even geen zin en of werd het toch onverwachts gezellig waardoor je moeilijk weg komt uit de kroeg? Je sport buddy biedt uitkomst. Door met elkaar te sporten en afspraken te maken is de drempel minder hoog en kun je na de Workout meteen even bijkletsen met een welverdiende juice van bijvoorbeeld de Juice Brothers. Kater overwonnen en een goed gevoel.

4. Doe gewoon normaal en gebruik je gezonde verstand

Focus is goed, maar blijf wel normaal doen. Stel jezelf realistische doelen en als je nou een dagje een beetje verslapt (lees; je hebt toch die hele zak chips soldaat gemaakt), pak je de volgende dag je gezonde plannen gewoon weer op. Niet door een dag op alleen maar appels te leven, maar gewoon door meer water te drinken en kleinere porties te eten. Eigenlijk is afvallen simpel: verbrandt je meer dan dat je tot je neemt, dan val je af!

5. Koop een parero en geniet vooral van je vakantie!

Komen bovenstaande tips te laat voor je of voel je je toch nog onzeker in bikini? Ren naar de winkel (dat is meteen ook weer 100 calorieën), koop een parero en wikkel ‘m om het gedeelte van je lichaam waar je het minst trots op bent. Loop over het strand met flair, borst vooruit en lees onze tips volgend jaar iets eerder ;).

 Ga jij dit jaar fit op vakantie?

2 Comments

 • Ingrid Wagemakers

  29 april 2018 @ 09:54

  Zo eenvoudig is het dus en nog goed en leuk ook!
  Dat moet toch lukken!

  • Noortje

   1 mei 2018 @ 08:38

   YES! Dat gaat jou zeker lukken, succes met de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *