8 tips om buiten te sporten in de winter - BOEK EEN GRATIS PROEFLES!

8 tips om buiten te sporten in de winter

Sporten in de winter

8 tips om buiten te sporten in de winter

Buiten sporten in de winter, 8 tips to keep you warm!

‘Trainen jullie de hele winter door?‘ Is een vraag die we, nu het wat frisser wordt, vaker krijgen. THE ANSWER IS YES! Waarom? Omdat je er meer energie van krijgt, je maakt met workouts in de buitenlucht meer endorfine aan dan wanneer je binnen traint. Het grootste gedeelte van de mensen heeft de neiging om lekker binnen te blijven als het wat kouder wordt. Maar wist je dat je je lichaam weerbaarder maakt tegen griep en kou door langer dan 30 minuten buiten te zijn bij temperaturen onder de 10 graden?

Om ervoor te zorgen dat je het ook echt leuk vindt en alles uit je workout kan halen zonder dat je lippen blauw uitslaan van de kou, heeft doorgewinterde trainer Jill een paar tips voor je.

8 tips om buiten te sporten in de winter

1. Kleed je alsof het 10 graden warmer is.

Gebruik de +10 graden regel. Je gevoelstemperatuur is altijd ongeveer 10 graden hoger dan de buitentemperatuur. Stem daar dus je kleding op af. Als je naar buiten stapt en je hebt het frisjes, maar niet warm, dan dat is een goed teken. Dat verschilt per persoon en ligt aan het weer maar in de regel trainen wij in de winter met een longsleeve, trui en windstopper. Na 5 minuten warming up gaat de windstopper uit!

2. Draag laagjes

Zie ook hierboven beschreven het voorbeeld van onze longsleeve, trui en winstopper. Je kan hierover heen, als het echt vriest, met een trainingsbroek over je tight en donsjas aankomen en die uitdoen zodra je hartslag omhoog gaat. Ideaal die laagjes: je kan extra laagjes uit / aandoen. Stijgt je hartslag en voel je dat je gaat zweten? Trek een laagje uit. Toch weer fris? Dan trek je weer een laagje aan.

3. Thermo kleding is je vriend tijdens buiten sporten in de winter

Thermokleding houd je niet alleen warm, maar zorgt ook voor optimale opname van vocht (aka zweet ;-). Hierdoor blijf je warm. Doe je een minder intensieve workout? Dan warmt je lichaam sneller op door een thermo laag doordat de kleding direct op je huid ligt en je de warmte als het ware bij je houdt.

4. Bedek je hoofd met een muts van fleece-stof

Je hoofd en je borst zijn het meest gevoelig voor veranderingen in temperatuur, zegt Dr. Sessler. Ook andere uitstekende delen, zoals je oren, moet je beschermen. Kies voor een muts van fleece-stof. Wol prikkelt sneller als je sport of beweegt.

5. Neem een handdoek of een matje mee.

Warmte stijgt op. Hoe dichter bij de grond je komt, hoe lager dus de temperatuur. Zorg ervoor dat je een matje gebruikt of leg een handdoek op de grond wanneer je oefeningen gaat doen waarbij je ligt of op de grond steunt. De handdoek kun je aan het einde van je workout oprollen en om je nek doen zodat je minder warmte verliest en de warmte isoleert. Dubbel voordeel dus!

6. Onder 0 graden celsius? Doe warm water in je workout bottle.

Warm water zorgt ervoor dat je letterlijk warm wordt van binnen. Daarnaast kost het je lichaam minder energie om het water op lichaamstemperatuur te krijgen waardoor je meer energie hebt voor je oefeningen en alles uit je workout haalt!

7. Keep on moving.

Natuurlijk zorgen onze trainers ervoor dat je gemotiveerd en in beweging blijft. Is een oefening iets te zwaar? STOP NIET met bewegen, maar voer de oefening uit op een lagere intensiteit. Hetzelfde geldt voor je cooling down, sta je stil? Trek een extra laagje aan zodat je niet afkoelt door het zweet, bij voorkeur een windjack of windstopper.

8. Draag handschoenen.

Je lichaam reageert op kou door bloedvaten te vernauwen en te rillen om warm te blijven. Je organen moeten op lichaamstemperatuur blijven en de uiteinden van je lichaam worden al eerste koud. Zorg er daarom voor dat je goede sokken, schoenen en handschoenen draagt. Op vertoon van de Workout Amsterdam app ontvang je 15% korting bij Run2Day op de Overtoom en de 1ste Oosterparkstraat in Amsterdam.

Een beetje comfort is natuurlijk fijn. We trainen daarom in de winter op overdekte spots. Je vindt ons op het Museumplein onder het Stedelijk Museum en vlakbij het Frederiksplein onder het afdak bij De Nederlandsche Bank. Dusssss, niets houd je nu nog tegen. Train je lekker mee? Meld je hier aan voor een proef workout of check ons rooster. Zodat je het hele jaar door fit, vrolijk, en vol energie blijft.

See you soon!

PROBEER EEN GRATIS PROEFLES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *