Sporten uit brutoloon levert belastingvoordeel - Workout Amsterdam

Sporten uit brutoloon

Sporten uit brutoloon

Sporten uit brutoloon levert belastingvoordeel op

Wil jij sporten op kantoor? Dat kan! TIP: bespreek sporten uit brutoloon eens met jouw werkgever want dit levert voordeel op voor hem en voor jou. Omdat wij veel vragen krijgen van klanten over hoe dat dan precies werkt, leggen we dit principe hieronder uit.

Als werkgever kan je bedrijfstrainingen betalen en de kosten verrekenen met het brutoloon van de werknemers. Zo besparen de werknemers op de belasting en de werkgever bespaart op de sociale lasten. Hiermee wordt sport aanbieden op kantoor aantrekkelijker en wordt meer bewegen op kantoor gestimuleerd vanuit de overheid.

Sinds 2017 kan geld dat geïnvesteerd wordt in de gezondheid van medewerkers worden verrekend met het brutoloon. De verrekening zorgt voor een belastingvoordeel van maar liefst 40%! Een veelgebruikte methode is om bedrijfstrainingen volgens het cafetariamodel aan te bieden. Dit betekent dat het belaste loon geruild mag worden voor onbelaste sportkosten. Het percentage belastingvoordeel is gelijk aan de loonbelasting dat wordt afgedragen. Bovendien, kunnen in veel gevallen de kosten voor sporten en vitaliteit verrekend worden met het brutoloon, met het vakantiegeld, de eindejaarsuitkering of de verlofuren.

Belaste of onbelaste werkgeversbijdrage

Naast de brutoloon verrekening is het ook mogelijk om een belaste of onbelaste werkgeversbijdrage toe te passen. Zo komt er een bedrijfsfitnessregeling tot stand, die zowel voor de medewerkers als voor de organisatie financieel aantrekkelijk is!

Werkkostenregeling gaat in 2020 omhoog

Goed nieuws: in 2020 gaat de werkkostenregeling met 0,5% omhoog. Werkgevers kunnen bijvoorbeeld onze bedrijfstrainingen, onbelast aanbieden aan personeel. Nu is dat nog 1.2% van de totale loonsom, volgend jaar is dat 1.7%! Hierdoor kan een bedrijf met een loonsom van €400.000 straks €6.800 belastingvrij geven, in plaats van €4.800.

Samen sporten met collega’s is leuk, verbetert de prestaties en verlaagt stress. Daarnaast is het dus vanaf volgende jaar nog voordeliger. Dat juichen wij van Workout Amsterdam natuurlijk toe. Is dit iets voor jouw bedrijf en wil je hier meer over weten?

IK ONTVANG GRAAG MEER INFORMATIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *