Feestmaand stress: 4 tips voor jou! - Workout Amsterdam

Feestmaand stress: 4 tips voor jou!

Ja mensen het is bijna zover.. de feestmaand: December. Nu heb je vaak twee verschillende soorten mensen deze maand: 1. FEEST! YES! Eten eten eten… en 2. PANIEK! Zoveel feestjes & etentjes, what to do? Om je een eindje op weg te helpen hebben wij wat tips voor je uitgeschreven, hoe je deze maand zo goed & gezond mogelijk door komt.

– GET YOUR VEGGIES IN

Zorg dat je basis uit genoeg groenten en fruit bestaat. Heb je een dinner? Schep eerst flink op in groenten, tesamen met je eiwitbron en bewaar het laatste hoekje op je bord voor de overige lekkernijen op tafel. Door de vezels in de groenten en de eiwitbron zul je sneller verzadigd zijn en minder geneigd zijn meer te eten van al het andere lekkers.

– LUISTER NAAR JE LICHAAM

‘Had je weer grote ogen?’ We kennen de uitspraak allemaal. Eet rustig & bewust, geniet van je eten en stel jezelf de vraag: ben ik verzadigd, of ga ik nu meer eten omdat het oog nog meer wilt? 

– MAAK HET JEZELF NIET MOEILIJKER DAN DAT HET AL IS

Ja want een schaaltje met pepernoten, marsepein, kerstkransjes & koekjes in de feestmaand december staat erg leuk en gezellig op tafel. Maar we weten allemaal dat wanneer het voor je neus staat het nog moeilijker is om er vanaf te blijven toch? 😉 DON’T DO IT.

 – YES! Een extra loopje kan geen kwaad.

Een paar workouts gemist vanwege de feestdagen? No worries! Gebruik de benenwagen net iets meer, neem de family mee naar buiten and go for a nice walk! En wie weet met wat spierversterkende oefeningen hier en daar. Have FUN!

Meer begeleiding nodig tijdens deze feestmaand? Boek nu je gratis intake in voor persoonlijke foodcoaching!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *