Bananenbrood

Bananenbrood

Al jaren maken wij zelf bananenbrood. Een heerlijke traktatie op kantoor, als ontbijt met wat yoghurt of gewoon op een luie zondag bij de thee. Met dit recept heb je gegarandeerd succes. Echt, het is een fluitje van een cent met een paar simpele ingrediënten. Ons recept is eigen receptuur maar geïnspireerd uit het boek van Rens Kroes.

Wat heb je nodig?

  • 3 grote rijpe bananen
  • scheutje amandelmelk
 (of andere plantaardige melk)
  • 150 gr medjoul dadels
  • tl bakpoeder
  • tl vanille extract
  • 2 tl kaneel
  • 3 eieren
  • 125 gr speltmeel
  • 75 gram havermout

Hoe maak je dit gezonde bananenbrood?

  • Verwarm de oven op 180 graden. Vet een cakeblik in (dit kun je bijvoorbeeld met kokosolie of met plantaardige boter doen).
  • Mix alle droge ingrediënten in een kom. Doe de dadels, melk en vanille extract in de keukenmachine en laat draaien tot het een glad mengsel geworden is. Prak ondertussen de bananen erdoor. Mix nu alles door elkaar in een grote kom (droge en natte ingrediënten) en klop als laatste de eieren erdoor.
  • Bak de cake in 45 minuten af in de oven. Let op de bovenkant, deze kan zwart worden, dek halverwege met zilverfolie af om aanbranden te voorkomen.
  • Zet de oven uit en laat het cakeblik nog 5 minuten in de oven staan. Daarna 10 minuutjes afkoelen buiten de oven. Het lekkerste is dit bananenbrood één dag oud uit de ijskast.

Van goed eten krijg je energie en dus zin in een workout, bekijk hier ons rooster voor een workout bij jou in de buurt.

2 Comments

  • Laska

    23 juli 2018 @ 08:42

    Gisteren gemaakt, lekker! Thanks voor recept.

    Toevallig de voedingswaarden ergens

    • Noortje

      23 juli 2018 @ 11:42

      Hi Laska,

      YES! Wat goed. Lekkker recept he? De voedingswaarden kan je in de app op zoeken, het recept is geïnspireerd op die van Rens Kroes dus die klik ik dan aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X